SITGES COMERÇ CONVOCA UN ACTE REIVINDICATIU EN DEFENSA DEL COMERÇ DE LA VILA

L’associació ha fet una crida a tots els comerciants per al proper dissabte, dia 13 de Març, amb l’objectiu de reclamar l’obertura del sector els caps de setmana i en contra de la permissivitat del Top Manta.

La situació econòmica insostenible dels negocis locals provocada per la pandèmia, encara condicionada per les restriccions després d’un any, s’ha vist més afectada degut a l’obligació de tancar els comerços durant els caps de setmana, mentre que les autoritats competents sí que permeten el funcionament del Top Manta, el qual ocupa el carrer de forma il·legal, no acompleix cap protocol sanitari i realitza la venda de productes falsificats.

“El fet de no poder obrir els comerços el cap de setmana durant els darrers mesos, ha causat una davallada del 30 – 40% dels ingressos dels establiments, indica Carlos Prieto, president de Sitges Comerç. Amb aquests precedents, l’associació ha organitzat una mobilització pacífica reivindicativa que es durà a terme obrint de forma simbòlica els establiments de la vila de 12.00h a 14.00h el proper dissabte, amb les persianes obertes a mitja alçada, sense vendre cap producte i acomplint la normativa vigent, dirigida tant als seus associats com a altres vomerços qye vulguin unir-se a la protesta de forma voluntària.

Durant aquest període de temps de dues hores, cada establiment haurà de posar davant del seu local un llençol blanc amb una làmina impresa amb frases reivindicatives (proporcionada gratuïtament per itges Comerç) que reclament l’obertura del sector els caps de setmana i en contra del Top Manta. A les xarxes socials, la protesta prendrà una dimensió digital amb l’ús del hashtag: #sitgescomerçcapdesetmana.