SITGES, CITY OF BOOKS

Els establiments del casc antic i del poble sec s'uneixen a la celebració dels 20 enigmàrius per a dinamitzar el comerç local.

Aquest cap de setmana, 17 i 18 d’Abril, Sitges celebra la primera edició del festival literari SITGES, VILA DEL LLIBRE: s’organitzarà un mercat d’editorials independents al passeig Marítim, a més d’un programa d’activitats culturals relacionades amb la literatura i la lectura per a tots els públics. Es duran a terme presentacions de novetats, debats, activitats infantils, tallers, exposicions i espectacles per tothom.

Des de Sitges Shopping participem a aquest festival literari oferint als sitgetans una activitat lúdica amb tota la família, on s’hauran de resoldre alguns enigmes, situats als comerços associats a Sitges Shopping, per a aconseguir diferents premis. La dinàmica serà recórrer els carrers de la vila, seguint l’itinerari marcat a un mapa que poden aconseguir als mateixos establiments, per a trobar les solucions corresponents a cada enigma.

Per a participar només s’han d’omplir unes butlletes, disponibles als mateixos comerços, amb les respostes i les dades de contacte dels participants i després depositar-les a unes urnes habilitades als tres quioscs de Sitges. Aquestes no s’obriran fins el dia que es lliuraran els premis i es desvetllaran els enigmes amb la presència de l’escriptor Màrius Serra, creador de la iniciativa ‘Engimàrius’, cada matí a Catalunya Ràdio.

L’Enigmàrius, molt popular des de fa molts anys, és una secció que planteja enigmes verbals cada matí a Catalunya Ràdio i gaudeix d’una gran audiència i seguidors, per això Màrius Serra ha preparat exclusivament per a Sitges, a petició de la Vila del Llibre, 20 ENIGMÀRIUS: 20 per ser els anys 20, del segle XX, i els 20 del segle XXI, tema central en aquesta primera edició de la Vila del Llibre. Els Enigmàrius estan inspirats en les diferents tipologies de comerços que col·laboren a la Vila del Llibre i, com diu en Màrius, es tracta de fer servir l’enginy més que no pas de l’erudició.

El Concurs d’Enigmàrius està patrocinat pel Gremi de Comerç amb l’ajuda de la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament i coincideix amb el llançament de les les dues novetats editorials de l’escriptor: una nova aventura de la sèrie infantil La Napeu i l’adaptació del clàssic de novel·la de cavalleria Tirant lo Blanc

COMERÇOS PARTICIPANTS A L'ENIGMÀRIUS 2021:

Quiosc de l’Alba
La Casona (C/Major)
Ohana Fashion
Perfumería San Francisco
Exit
Pell Fina
Base Ferran Sports
Outfit Sitges
Doymo
Kela
Grosgrain 11
Muy Mucho
Esprit
Mercería Requena
Caramels Marc
Cinco Elementos